5 Haziran 2012 Salı

Mümkünlü köyünde her şey mümkün

Zeyno hanım ile yolculuklarımız son sürat devam ediyor. 3 hafta önce Taraklı köyündeydik. Taraklı köyü yada nam-ı değer adıyla Mümkünlü köyü.
Cuma günü iş çıkışında babamızı aldık düştük yollara, korkunç bir yağmura yakalandık, hatta bir ara dolu yağdı resmen.  Ama kazasız belasız vardık Taraklı Köyü’nde Hanımeli Konağı’na, tüm sıcaklığıyla Konağın işletmecisi Pembegül hanım karşıladı bizi yollarda.  Konağa ilk varmanın tadını çıkarıp en büyük odaya yerleştik hemen.  İçeri girdiğimizde ne kadar da Güdül evlerine benziyor diye konuşmaya başladık ki Pembegül hanım bize evin ilk sahiplerinin Güdül’lü bir aile olduğunu söyledi.
Hemen arkamızdan önce Fatoş ve Ercü’ler, yeni tanıştığımız ve çok sevdiğimiz Arzu, Nisan ve Halil’le birlikte geldiler. Ece-Mehmet ve Edişkonun gelmesi ile haftasonu tatilimiz başladı.
Giriş katında büyükçe bir yemek salonu ve mutfağı olan, üst katlarında toplam 7 odası bulunan bu sevimli konakla çok güzel bir haftasonu geçirdik. Cumartesi günü Göynük’e gidip gezdik, meşhur şimşir kaşıklarından aldık, ayrıca Taraklı köyünden geçen bu yolun tarihi İpek yolu olduğunu öğrendik.
Cumartesi günü şansımıza köyde Pazar kurulmuştu, Zeynoş için tazecik meyvemizi sebzemizi aldık. Çok güzel bir hafta sonu geçirip Pazar günü evimize döndük.







PS: Zeyno köyde taytay durmaya başladı, eeee ne de olsa mümkünlü köyünde her şey mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder