11 Eylül 2015 Cuma

Can'ın bayıldığı muhallebi tarifimiz

Muhallebi tarifi:

Vişneyi kaçırmadan yapmak lazım. Hatta bol bol vişneyi dolaba atmak lazım.

Vişneli muhallebi tarifi

500ml süt

Kahve fincanı şeker

1 tepeleme çorba kaşığı prinç unu

1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta

Yarım yumurta sarısı (birazını alabilirsin)

Yarım paket vanilya

Varsa hindistancevizi

Yarım paket kakaolu bisküvi

Vişne sosu için: 1 bardak taze vişne (çekirdekleri alınmış), 1 çay bardağı vişne suyu, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 kaşık şeker

Sütü, şekeri, prinç ununu, nişastayı, yumurta sarısını tencerede kabarana kadar pişir. Vanilyayı ekle. Soğumaya bırak.

Kakaolu bisküvileri süte batırıp, borcamın altına diz. Üzerine kremayı dök. Bisküvi diz. Kremayı dök. Buzdolabında beklet.

Vişne sosu: vişne suyunu, nişastayı koy , şekeri koy ateşte pişir.

Soğuk muhallebinin üzerine ekle. Üzerine vişneleri koy. 

Afiyet olsun.  

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder